PCBO. Samen jezelf zijn

PCBO Apeldoorn heeft ons gevraagd mee te denken over de positionering van de organisatie en haar 25 basisscholen in Apeldoorn. In samenwerking met copywriter Mark Kamp zijn we aan de slag gegaan.

Uitdaging:

Bedenk een nieuw thema waarmee we PCBO Apeldoorn onderscheidend in de markt zetten. En die benadrukt waar PCBO Apeldoorn als organisatie voor staat. Vervolgens willen we voor elke schoolwebsite een headerbeeld (campagnebeeld) om deze boodschap breed uit te dragen.

Resultaat: Samen jezelf zijn

Onderbouwing positionering:

Ieder mens wordt geboren als zichzelf. En het is in de huidige tijd best een kunst jezelf te zijn en jezelf te blijven. Daar is bij PCBO volop tijd, aandacht en ruimte voor. Door het samen te doen en samen te werken. De kracht van samen maakt ons allemaal sterker en helpt bij het creëren van inclusieve gemeenschappen. Door te benadrukken dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn omarm je je eigen diversiteit en respecteer je die van anderen. Dat geeft PCBO als organisatie een voorsprong, terwijl ieder individu kan groeien en bloeien. Dat is de kracht van samen en zo komen we samen verder.

Kort samengevat: PCBO. Samen jezelf zijn.


Headerbeelden (Campagnebeelden)

Wij bedachten het concept om de kinderen in een geïllustreerde wereld te zetten. De onderwerpen van de illustraties werden door de scholen zelf aangegeven. Vervolgens hebben wij dat getekend en verwerkt in de headers. Elke PCBO school in Apeldoorn heeft nu daardoor haar eigen unieke en herkenbare header gekregen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voor elke header hebben we een schets gemaakt, met het aantal kinderen en in welke houding de kinderen moesten worden gefotografeerd. Op basis daarvan zijn de verschillende modellen ingedeeld, ingepland en uitgeprint opgehangen in de fotostudio.

Kunnen wij jou helpen aan een nieuwe positionering met bijbehorende campagne?

Wij vertellen je graag alles over wat wij voor jou kunnen betekenen.

Guus | Chef de la Kantine
055 785 06 68
guus@designkantine.nl