Montessori prentenboek

Guus leert het zelf te doen

Samen met Robert van Woudenberg (directeur Montessorischool Passe Partout in Apeldoorn), hebben wij in eigen beheer een prentenboek gemaakt en uitgegeven. Geschreven door Eefke Duin en geïllustreerd door Roel Steenbergen.

Prentenboek

Guus leert het zelf te doen is een 20 pagina hardcover prentenboek. In het boek gaat Guus voor het eerst naar de basisschool; een montessorischool. Hij vertelt wat hij allemaal beleeft op school. Van het inpakken van zijn tas tot het werken met de roze toren, het buitenspelen en het gedag zeggen van de juf. Door thuis al in het prentenboek te lezen, weten kinderen en hun ouders al wat ze te wachten staat en zullen ze vol zelfvertrouwen naar school gaan!

En wat betreft de naam ‘Guus’? Dat is toeval. 🙂

Crowd funding

Via een online mailing hebben wij zoveel mogelijk Montessorischolen en organisaties in heel Nederland laten weten dat wij dit boek gemaakt hebben. In de mailing kon men klikken op de bestel button om zich in te schrijven. Het boek zou namelijk pas in druk kunnen worden gezet bij een totale bestelling van minimaal 500 boeken. En dat is gewoon gelukt!

Website

Via de online mailing kwam men terecht op de door ons ontwikkelde website.